Декоративни стенни покрития в интериора

Видове стенни облицовки

Обикновено сме свикнали стените в един апартамент да бъдат бели, гладки и скучни, но наличието на т.нар. стена-акцент може да разнообрази пространството до неознаваемост. Това е стената, която забелязваме най-напред, влизайки в едно помещение. В зависимост от бюджета и желанията на клиентите съществуват множество варианти. В тази статия ще ви запознаем с най-популярните, лесни и достъпни подходи.

 

Декоративни бои

Боядисването на стената в цвят с няколко нюанса по-тъмен от основния или в контрастиращ такъв остава най-бюджетното и лесно за изпълнение решение, което в никакъв случай не го прави компромисен вариант. Съществуват високопокривни и устойчиви бои със сатенен или матов завършек, които задоволяват високите изисквания към интериорните покрития. Крайният резултат е изключително задоволителен, а най-хубавото е, че може да го направите и сами!

Стени в наситени цветове са идеален акцент.

Интериорни мазилки

Това, с което впечатляват мазилките, е безспорно тяхната текстура. Ако се стремите към по-изчистени, минималистични пространства, правилната мазилка може да внесе в дома ви перфектната динамика.  Независимо дали ще се спрете на антична, пясъчна или венецианска мазилка или такава с метален, бетонен или перлен ефект, бъдете сигурни, че тя ще е онзи елемент, който няма да остане незабелязан.  Нашите партньори от Oikos произвеждат мазилки без токсични вещества. Тяхната философия е с изразена чувствителност към една устойчива култура, която се изразява в съзнателно използване на естествени суровини и повторно използване на производствени отпадъци като камък, мрамор, травертин. Какво по-хубаво от това? 

Декоративни мазилки, които имитират бетон, камък, дърво и др.

 

Тапети

Подходящи за стени с несъвършенства, тапетите са класическо решение. С напредналите съвременни технологии всяко едно изображение може да се превърне във фототапет. Налични в безброй дизайнерски десени, с релеф или гладки, една-единствена ролка е способна да превърне всяка стена в произведение на изкуството. Все по-голяма популярност добиват и тапетите с PVC покритие, което ги прави абсолютно водоустойчиви и подходящи за баня и мокри помещения.

 

Стенен печат

За любителите на иновациите препоръчваме нещо нестандартно – стенен вертикален печат, който замества тапети, стикери и шаблони. Тази нова технология печели позициите си сред дизайнерите с високото ниво на детайлност и издръжливост, а широкият спектър от възможности за печат е идеален за авторски проекти. Ние от Homely.bg се доверяваме на WALL PRINT ARTIST, които първи в България, въвеждат метода за директен вертикален печат. Те могат да превърнат всяка стена в изкуство и всичко е по индивидуален проект, без компромис с качеството!

Боята се фиксира върху повърхността от ултравиолетови лъчи и моментално се втвърдява, което позволява печат както върху абсорбиращи повърхности като мазилка, дърво, тухли, бетон и хартия, така и върху неабсорбиращи, като стъкло, плочки, мрамор, метал, PVC и др.

Стенен печат - идеален за детски стаи

 

 

Декоративни ламперии и панели

Със сигурност сте ги забелязали, те присъстват все по-често в модерния интериорния дизайн, предхождани от класическите ламперии, които сме свикнали да виждаме в къщите по американските филми. Независимо дали предпочитате имитация на червената тухлена стена в индустриален стил, белите тухлени стени в скандинавския интериор или мекия, топъл уют на дървена ламперия, нашите партньори от Pervazite.com и Domko могат да ви предложат разнообразни системи от продукти, които ще удовлетворят всяка фантазия. С варианти за скрито осветление, лесен монтаж и поддръжка, облицовъчните панели и ламперии са също толкова подходящи и за таванно покритие, а с правилния избор и комбинации, вашият дом ще придобие уникален облик.

Видове ламперии - летви, светещи ленти, плочки, огледало, тухлички.

 

 

Вариантите за създаване на акцентна стена изглежда са безгранични. Ако имате нужда от консултация и експертно мнение по тази и други теми, не се колебайте да се обърнете към нашия екип от професионалисти, които ще превърнат вашите интериорни мечти в реалност.