Интериорен дизайн според зодията

Стилове интериор дизайн и зодиакални знаци

В астрологията се твърди, че зодиакалния знак на човек до голяма степен влияе не само на неговия характер, но и на неговите предпочитания и вкус. Интериорният дизайн не е изключение!

Ако ви предстои да обзавеждате ново жилище, или планирате цялостна реновация на вашия дом, запознайте се с най-подходящите интериорни стилове според зодията.

 

Овен

Родените под знака на Овена могат да бъдат наречени „домошари“, най-често са привлечени от съвременния стил, те ценят простора и уюта. За тях домът е място за почивка и уединение.

Тази зодия често са привлечени от цветове като жълто, оранжево и червено, в съчетание със светли тонове, обемни аксесоари от типа на декоративни осветителни тела, огромни шкафове, метални свещници и масивни полюлеи. Именно затова е важно предварително да се погрижат в къщата да има достатъчно място. 

 

 

Телец

За хората, родени под знака на Телеца, домът наистина е тяхната крепост. Тази зодия обожава своя дом, особено цени домашния уют, просторните спални и спокойствието. Залагат на естествените материали и цветове, откриват себе си в рустикалния стил или традициония скандинавски. В техния дом ще откриете качествен, комфортен диван, защото телците държат изключително много на времето, прекарано в почивка.

Те не обичат да харчат напразно пари, в техните домове всичко трябва да носи не само естетична, но и практична полза – едва ли ще срещнете там безполезни украси, некачествени мебели и модни аксесоари. Луксозните предмети се купуват така, че тяхната стойност да нараства с времето.

 

 

Близнаци

 Типични за зодията са контрастите, затова и Близнаците най-точно могат да се определят с еклектичния стил. Те харесват едновременно изчистения и модерен стил, но винаги държат вибрацията висока с необичайни бохо аксесоари за дома, модерните нововъведения и акценти под формата на ярки и екстрентрични десени и цветове. Те обожават шумните компании и събиранията с приятели, затова и техните жилища разполагат с големи дивани и просторни трапезарии. В техния дом можете да откриете перфектно съчетание на старинни предмети с история с модернистични мебели.

 

Рак

Раците са много сантиментални и обожават всяка вещ в дома им да разказва история. Типичният дом за зодията  не е задължително да бъде луксозен и голям, но непременно елегантен. Раците не смятат, че имат нужда от просторна къща, за тях е по-важно тя да е огледало на тяхната същност. Хората от тази зодия предпочитат интересните мазилки, старомодните фасади, нестандартните врати и прозорци в стила на старинните сгради. 

Раците пазаруват по нещо от всяко място, което посетят, колекционери на спомени и стени отрупани със снимки, често може да бъдат срещнати различни предмети на изкуството. Не им подхожда дом в стил хай тек, но пък каменна къща или дори замък е идеален вариант за тях. 

 

 

Лъв

Лъвовете държат на позициите си и жилището им издава желанието за доминантност и стремеж към лукса. Ключовата дума при тях е разкош. Искат да имат неща, които никой друг не притежава. Предпочитат цветове от огнената палитра: червено, оранжево, ярко жълто, лилаво, символ на величие, подчертани със златни елементи.

Домът за Лъвовете е преди всичко място за среща с приятели и близки. Лъвовете не харесват малки къщи и апартаменти, на тях им трябва пространство и много стаи. Особено внимание обръщат на дневната и кухнята – тези стаи трябва да бъдат бляскави и драматични, да подчертават тяхната индивидуалност и характер.

За Лъвовете е характерен царският стил в интериора, харесват масивните мебели и скъпоструващите украси. 

 

 

Дева

 Девите с особен трепет търсят уединение и комфорт в техния идеален дом. Перфектният стил за тях е минималистичния, който да им предложи проста и практичност, в перфектна хармония. Те са подредени и предпочитат затворените мебели, всичко трябва да е прибрано на точното място, без излишни натрупаности и детайли. Харесват жилището да е функционално, удобно и предварително добре обмислено и планирано, те са сред най-честите клиенти, допитали се до професионалните услуги на дизайнерите.

 

Везни

Тези хора по природа са уравновесени, спокойни и имат фино чувство за стил и усещане за хармония, не изпадат в излишни крайности и екстравагантности. Не харесват силните, наситени и крещящи цветове, тяхната гама е натурална, пастелна, ценители са на естествените материали. Откриват себе си най-често в елегантните стилове като Шаби шик и класически, в съчетание с традиционният скандинавски.

 

 

Скорпион

Мъжете и жените от тази зодия са мистериозни и обичат домовете им да отразяват тази тяхна черта. Ценят индивидуалността в жилището, затова често експериментират в съчетанието на различни стилове. Привлечени са от луксозни мебели и материали, обичат метални елементи и детайли. Подходящи стилове за тях са индустриалния стил, в съчетание с готически и Арт Деко елементи. Независимо от бюджета отделен за техния дом се стремят винаги да оставят личен отпечатък в своето убежище.

 

 

Стрелец

Когато става дума за избор на имот Стрелците са практични, обикновено изпадат във възторг от малки, но очарователни и уютни къщи с озеленени дворчета. Авантюристичната им натура, веселият нрав и любовта им към пътуванията намират отражение в дома им. Смесват умело разнообразни стилове с етно мотив, харесват мобилните и многофункционални мебели, привлечени са от пъстри цветове и ръчно правени аксесоари от различни държави.

  

 

Козирог

Козирозите харесват просторните къщи с история, в които намират отражение на собствения си авантюризъм и авторитетност. Ценят високо изкуството, затова старинни предмети, вещи с история, намират място в техния дом. Тази зодия се чувства достатъчно комфортно в замък, тъй като и мъжете, и жените Козирози се характеризират като мечтатели.

Козирозите харесват големите прозорци, простор и светлина. Винаги търсят земните тонове, което ги кара да се чувстват на място и комфортно. В техния дом няма да видите кич и претрупаност, на почит са естествените материали, намират себе си в рустикалния стил, традиционния скандинавски и изчистен класически.

 

 

Водолей

Сред всички зодии Водолеите са най-непретенциозните по отношение на техния интериор. Ако Водолеят разполага със значителни средства, то той задължително ще си купи най-модерния дом – тази зодия предпочита съвременните технологични къщи и модерни джаджи. В повечето случаи избират монохромни палитри, изчистени линии и форми на мебелите, не обичат претъпканите пространства и са обрани с елементите в дома. Откриват себе си в минималистичния и футуристичен стил.

 

Риба

Рибите са бохеми по душа, мечтатели и това неизбежно се отразява и в техния дом. Често избират етно елементи и Бохо стилът отразява най-точно тяхната същност. Търсят връзката с природата, хармонията в натуралните цветове, които да допринесат за уюта на дома. При тях няма претрупаност, всичко е премерено и в точната доза.