Как да откриете, кой е вашият в стил в интериорния дизайн: 3 съвета от професионалист

Млада двойка у дома

Когато говорим за обзавеждане на дома, обикновено има два типа хора. Едните нямат търпение да се впуснат в това приключение. Ходенето по магазини за мебели за тях е вълнуващо преживяване и обикновено знаят точно какво търсят там. Другите обаче, изпитват ужас само като си помислят, колко работа ги чака. За тях проектирането на дом е един нерешим пъзел, а лутането по магазините за мебели, лабиринт без изход.

Основната разлика между тези два типа хора е, че едните са наясно, какъв е техният стил в интериорният дизайн, а другите не. 

Ако си от типа хора, които са на ти с преференциите си, ще знаеш как искаш пространството да ти служи и как да съчетаеш това с визията, която ти допада. В тази ситуаиция, проектирането на дома е забавен и вълнуващ процес.

Но ако все още не си открил какъв е твоя стил, имаме няколко съвета за теб като професионалисти в бранша. 

Въпреки че има утвърдени стилове в интериорния дизайн, ние от Homely смятаме, че всеки дом трябва да изтъква индивидуалността на своя собственик. Ето няколко съвета от нас за това как да откриете кой е вашият конкретен стил:

 

  1. Направете съпоставка между стила си на обличане и интериорния дизайн

Факт е, че повечето хора са способни много по-лесно да открият как да изразяват себе си посредством стила си на обличане, от това да изразят себе си с интериора на дома си. Да речем, че си падате по флоралните мотиви в облеклото, може би свободният дух на бохо стила е точно като за вас и вашият дом. 

А може би сте от тези хора, които не обичат да вземат дръзки решения с облеклото. Консервативният стил на обличане ви кара да се чувствате сигурни в себе си и най-важното, да се чувствате комфортно. Тогава бихме ви препоръчали някой от класическите и утвърдени във времето интериорни стилове. 

Ако харесвате дръзката мода, ярките съчетания и атрактивните аксесоари, най-вероятни ще сте привлечени от стилове като Арт Деко и Еклектика.

Дори и модата за вас да е без особено значение, това пак може да ви даде насоки към какъв интериор да се насочите. Щом се чувствате най-добре в изчистени и лесно съчетаващи се дрехи, тогава минималистичният стил би ви паснал идеално. 

 

1. Намерете кои са цветовете и материите, които ви доставят радост

Ако нещо ви кара да се усмихвате, би било добре да го имате в дома си, нали? В това се крие и тайната да откриете индивидуалният си интериорен стил - да съумеете да внедрите нещата, които резонират с вашата същност в дизайна. 

За хората, които са любители на природата например, интериорният дизайн определено трябва да включва естествени материали. Цветова гама в земни тонове също е добра идея, както и пространства с много естесвена светлина.

 

 

2. Определете как искате да се чувствате в дома си и какво усещане искате да оставите у посетителите си.

Вашето лично пространство трябва ясно да покаже кой сте и кой искате да бъдете. То трябва да разказва вашата история и да провокира емоции. 

 

Какви думи изникват в съзнанието ви, когато си представите мечтания дом? Малък, уютен, подреден? Изискан, впечатляващ, луксозен? Дързък, необуздан, уникален? 

Елементите в интериора могат да дадат гласност на вашите емоции. Могат да разкажат на гостите ви какво ви вдъхновява и какво ви прави автентични. Могат да ги накарат да се чувстват добре дошли, да ги вдъхновят, или пък да изпитат уважение. 

Щом успеете да дефинирате каква емоция искате да предизвиква вашият дом, ще ви бъде по-лесно да дефинирате и вашият индивидуален стил в интериорният дизайн.

 

Ако все още се плашите от идеята да проектирате вашето жилище, знайте, че е напълно нормално. Дори и когато откриете какъв точно е вашият стил, да проектирате функционално и красиво помещение си остава предизвикателство. 

Ние отново сме насреща и сме готови да ви помогнем в начинанието! Изготвихме интуитивен въпросник, който ще ни подскаже какъв трябва да бъде вашият стил в интериорният дизайн и какви са вашите необходимости. Попълнете го и от нас ще получите професионален интериорен проект на фиксирана цена, както и примамливи намаления за пазаруване! Започнете вашият автентичен интериорен проект сега!

Homely.bg