ПРАКТИЧЕСКИ НАПЪТСТВИЯ ЗА ФЪН ШУЙ У ДОМА ЧАСТ 2: Антре и Спалня

Млада двойка се събужда в спалнята.

 

Обещахме ви лесни и практични съвети за подобряване на енергията във вашия дом, защото Фън Шуй е наука и за пълен и цялостен проект е необходимо да се свържете с такъв лицензиран специалист. 

След като разгледахме 5те елемента и значението им, сега ще се впуснем директно по отделните помещения и някои малки, лесни хитринки!

 

1. Антрето обикновено е първата стая от жилището. Ако поставите фигурата на кон във фоайето на дома си, създавате прекрасна Ян енергия (свързва се с огъня, въздуха, деня и слънцето, всичко чисто и видимо). Избягвайте изправените, заплашителни фигури на коне, следвайте инстинкта си, за да ви донесе почести, късмет, признание и най-важното здрава основа.

Коридорите оказват силно влияние върху Ци в дома, дългите такива трябва да са украсени, за да разсейват и забавят енергията, за да може тя да се натрупа.

Правилното им осветяване също е от изключително значение за потока на енергията, не трябва да има тъмни ъгли, за да не се застоява Ци.

2. Спалнята и енергията в нея влияят на здравето, богатството и взаимоотношенията на двойката, щастливия брак. Когато вашият спален фън шуй е добър, щастието се проявява във всички области на живота ви.

Първо проверете дали формата на стаята е правилна (правоъгълник/квадрат), ако е неправилна, не е зле да използвате декоративни елементи, игра с цветовете, мебелите, за постигане на балансиран ефект със симетрия и хармония. Помнете, че когато спите сте най-уязвими и е много важно заобикалящата ви Ци да е спокойна и благоприятна.

 

  • Растенията трябва да се избягват в тази стая, те са прекалено енергизиращи.
  • Враждебните предмети и обекти, които ви носят вътрешно интуитивно смущение, също е добре да се отстранят от стаята за почивка или да се прибере в шкафа.
  • Огледалата оказват голямо влияние, задължително избягвайте да поставяте такова точно срещу леглото.
  • Тоалетната оказва неблагоприятно влияние на спящия, ако леглото е залепено на стената, от другата страна на която има тоалетна, тоест леглото и тоалетната споделят обща стена. В този случай е най-добре да преместите леглото, но ако това е невъзможно боядисването на стената в червен цвят, символично ще “изгори” процеждащата се лоша енергия.
  • Настилката и нейният рисунък също са от особено значение в къта за покой. Ако сте заложили на естествен паркет или ламинат е добре дъските да вървят по дължината на стаята, а не по ширината (в случай на правоъгълно помещение). Паркет тип  “рибена кост” е препоръчително да се избягва във спалнята, според Фън Шуй, защото образува енергиен конфликт.  Най-добрия начин да се справите с положението е поставянето на мокет или плътен килим под леглото, така ще неутрализира прякото действие на пода върху леглото.
  • Двоен матрак е за предпочитане пред два единични, носещи разделение във взаимоотношенията на двойката. Не спете на земята, директно върху матрак, това накърнява значително късмета и здравето.
  • Прозорците отстрани на леглото внасят благоприятна Ци. Но ако се налага леглото да се постави под прозорец, окачете тежки завеси, които визуално да създадат по-солидна опора зад спящия.
  • Вратата в никакъв случай не трябва да е централно срещу леглото, най-добре леглото да се позиционира в най-отдалечения ъгъл, диагонално. Всяко разположение, при което вратата се отваря отстрани на леглото или близо до горната табла, не е добър фън шуй. Тази позиция се описва като мъртва и в Китай е забранена в болниците, а едва ли бихте я срещнали и в техните домове.
  • Осветлението се препоръчва да не е твърде силно, а умерено и равномерно разпределено.
  • Леглото с табла винаги има по-добър фън шуй от леглата без. Дървените и тапицирани осигуряват солидна опора и създават потенциал за стабилен сън и натрупване на Ци.

Използвайте наличното и запомнете, че никога не може да се постигне на 100% добър фън шуй, но не е и необходими, защото в природата няма съвършени неща...