ПРАКТИЧЕСКИ НАПЪТСТВИЯ ЗА ФЪН ШУЙ У ДОМА ЧАСТ 3: ВСЕКИДНЕВНА

Младо семейство във всекидневната на дома им

Продължаваме с някои практични съвети за подобряване на енергията във вашия дом, защото Фън Шуй е наука и за пълен и цялостен проект е необходимо да се свържете с такъв лицензиран специалист. 

След като разгледахме 5те елемента и значението им и фън шуй в Антрето и спалнята сега ще се спрем на центъра на всеки дом, а именно ВСЕКИДНЕВНАТА.

В новото строителство всекидневната обобщава трите зони - кухня, трапезария и хол и те са от изключително значение за хармоничната енергия в дома. Постарайте се във вашата всекидневна винаги да има поне един символ на богатството. Това може да е трикраката жаба или още по-силният плаващ кораб. 

1.Трапезарията е мястото, в което семейството се събира, за да се храни и това обуславя две основни фън шуй заключения. Първо, тя определя цялостния семеен късмет, взаимоотношенията и сътрудничеството между отделните членове на семейството. В идеалния случай тя трябва да е в центъра, сърцето на дома, за да си гарантираме сплотеност у дома. Ако всекидневната е на различни нива, то за трапезната маса търсим по-високото. Трябва да избягваме масата да гледа право към тоалетната, това поражда здравословни проблеми, а твърде близо до входната врата - разпилява фамилното богатство.

  • Масата - форма и позиция: Във фън шуй симетрията е златната формула, за успех! Кръгла маса от дърво с централен крак е най-добрата ви опция, символизира дървото на богатството, щастлив символ за китайците. Много предпочитана форма във фън шуй е и осмоъгълната маса /ба гуа/ за хранене, подчертаваща 8те различни посоки. Квадратната маса привлича непоклатимостта на елемента Земя, а правоъгълни маси не бива да са твърде дълги, за да не се изгуби връзката между членовете на семейството. Отделете просторно място за вашата маса, ако това е невъзможно, поне избягвайте да я позиционирате между две врати, две колони, под греда, непосредствена близост до тоалетна. В краен случай използвайте саксийни растения и вятърни чанове за разсейване и изтичане на лошата енергия.

2.Кухнята има влияние върху късмета и богатството на домакинството. Най-доброто място за кухнята е в задната част на дома или центъра му, но в никакъв случай на северозападния сектор, тъй като това символизира огън.

  • Печката - позиция: Правилото за разполагане на печката е, че тя никога не бива да гледа към входната врата, защото това символизира загуба на поминъка и често коства работата на главата на семейството. Не бива и да се поставя непосредствено до мивката, за да не става сблъсък на огнения и водния елемент.

3. Дневната/хол има нужда от светлина, огледала, вода и други фън шуй активатори, за да има цялото семейство ползи от тях. Но обърнете внимание, че и тук има някои особености като позиционирането на огледалото. То в никакъв случай не трябва да е срещу входната врата, защото потокът на енергията Ци ще излети обратно навън. За да активирате различните елементи, можете да поставите предмети, които отразяват елемента на ъгъла. Например растения в дървените сектори на изток и югоизток, метални камбанки на запад и северозапад, свързани със земята предмети (керамика, кристали, и др.) на югозапад и североизток, лампи или свещи в южния ъгъл и водни елементи на север.

  • Стена - акцент: Боядисана в силен цвят, тя носи чудесен фън шуй и отразява най-важния ви стремеж. 
    • Ако търсите признание и известност, изберете южната стена и я боядисайте в ярък нюанс на червеното/бордо. 
    • Синият цвят тласка кариерата ви към висините, изберете северна стена и смело боядисайте в този кралски цвят. 
    • Ако пък мечтаете за любов, романтика и щастлив брак, тогава изберете югозападната стена за ярко царевично, жълто. 
    • Късметът и доброто здраве идва от облицоването с дървена ламперия източната стена, а боядисвайки в свежо зелено югоизточната стена подсигурявате вашето богатство.

 

С помощта на Фън шуй можем да отстраним дисхармонията в живота си и да предизвикаме позитивните промени, за които копнеем, но за да търсим баланс отвън, първо трябва да го открием в себе си.