Функционално разпределение - защо е необходимо за всеки интериорен проект?

Проект за дизайн на апартамент - функционално разпределение

Имете нов апартамент и ви предстои ремонт, или пък планирате реновация на определени помещения в дома си? А може би е дошло време за дълго отлаганото освежаване на кухнята, хола, или детската стая?

Независимо от какво естество е, ремонта на  едно жилище е трудоемко начинание. Не ви се обикаля по магазините за мебели безцелно, нито ви се рови в интернет часове наред за идеи и вдъхновение за дизайн. И в повечето случаи дори не знаете от къде да започнете. Подходът тип “харесвам тази масичка..” или “искам такъв диван” е неподходящ и често води до хаотичен и недотам издържан цялостен облик.

Истината е, че всеки интериорен проект трябва да започне с ясна концепция за функционалното разпределение на помещенията, за да бъде успешен. Това е стъпка, която е задължителна за всеки един професионален интериорен дизайнер.

Добрите резултати изискват добра основа, а основата е в правилното, оптимално за дадено помещение, функционално разпределение. Дори най-красивата, дизайнерска мебел би била неуместна, ако е поставена на грешното място и възпрепятства ежедневните дейности и не може да изпълнява функциите си. 

Затова тази, често пренебрегвана, стъпка в проектирането, е от огромно значение за последващия облик. Задачата на функционалното разпределение е да постигне оптимална организация на пространствата, като разпределя различни функционални зони - зона релакс, хранене, спане, забавление и т.н.

Всяка зона има изобилие от подредби, съчетания и тънкости в подбора и правилното позициониране на мебелировката. Тук на помощ идват професионалистите, които могат да предвидят и промени в цялостното разпределение.

Добрите решения, взети навреме, спестяват много главоболия и средства занапред. 

Добрата идея, дадена от професионалист, служи като рамка за най-функционално и естетически отбрано разпределение. Дори да  решите да промените нещо от стилистиката, избрана от дизайнера, ръководейки се по неговата рамка, вие ще запазите оптималната функционалност.

Ние от Homely можем да ви предоставим точно това - безценният опит на професионални дизайнери с близо 10 години опит. И то изцяло онлайн, под формата на достъпна и експресна услуга. 

Ще изготвим за вас индивидуален интериорен дизайн, с който не само ще Ви покажем точно от къде да започнете вашият проект, но и как да го осъществите. Освен да Ви предоставим професионално изготвено функционално разпределение, придружено с идеи за обзавеждане, ние ще включим и индивидуален списък за пазаруване, включващ всички елементи от изготвения дизайн. 

Не само ще ви кажем какво и от къде да си закупите, а и ще договорим преференциално намаление за всеки един артикул, който сме Ви предложили. Ще спестите до 20% при пазаруване, което ще покрие и дори надхвърли хонорара към Homely.

Ако ви предстои ремонт на ново жилище или искате да освежите някое помещение от дома си, не губете време в лутане по магазини и ровене в интернет - попълнете нашия въпросник и започнете своето вълнуващо пътуване към мечтания дом с Homely!